Isu PPSMI...Ape nak jadi ni..

  • Tabik spring kepada Datuk A. Samad Said
  • Beliau tanpe segan silu hadir dlm perhimpunan utk bantah PPSMI di Sogo petang smlm
  • Personally, aku rase terang lagi bersuluh spotlight yg rakyat dan tokoh akademik mmg bantah PPSMI
  • Aku sendiri pelik,kite agungkn bahasa melayu sbg bahase kebangsaan tp kerajaan mengajar guna bahase inggeris kpd bdak2 bangsa kite sendri
  • Jgn harap berita ni disiar kt paper atau tv
  • Kalo ikutkan hati,nk jugak aku join diorang
  • Lagi gambar dan berita kt link ini

7 pandangan bernas:

  • KNizam
     

    betul aku sokong
    ajar la balik dalam bahasa melayu kan. hehe :)

  • SyaFia
     

    yeahhhhhhhhhhhh tu dia

  • m_farid
     

    aku sokong jgk bantoh guno bhs omputih..
    apo kurg nyo bhs melayu..
    xdok satu negaro pon hok maju guno bhs asing...
    takbir!!!

  • -WaN-®
     

    hoho..aku rase kalo bulan dpn wat pilihanraya..truk bn kalah..konpom

  • Anonymous
     

    korang ni bukan aliran sains n matematik bukan tau pasal kepentingan bahasa inggeris. Yg korang tau, nak bangkang je...Dulu aku bljr dlm bidang bioteknologi di university, semua buku rujukan dlm bhs omputih. Mana nk cari rujukan dlm bahasa melayu??? org cina india power2 ckp inggeris dh maju, org melayu duk la kat takuk lama, senang nnti cina india rampas negara ni...korang igt kalau cina memerintah, diorg nk bg peluang kat org melayu, hrp je la...skang ni pun bila diorg ader cmpany, diorg pandai guna taktik..syarat nk keje kat cmpny diorg mesti fasih mandarin..racist cara paling halus tu..just look at singapore la..Aku dulu pernah gak jd extremist kejap ikut pembangkang, masa tu minda semua tutup, x bleh langsung org kutuk2 pembangkang, sikit2 nk baran..tp bila dh makin dewasa, dh tau erti hidup kat real world, dh kenal ramai cina india, then barulah minda terbuka...lu pikir la sendiri!!!

  • Anonymous
     

    btol2..aku sokong tu..bknnye kita nk merendahkan martabat bhs melayu..tp dunia hrni mmerlukan kita fasih berbhs inggeris..untuk maju ke hdpn..kita ikt peredaran semasa..jgnla asyik nk berdemonstrasi jer..merugikan negara..korang x pk ker apa impact kpd negara ngn wat demonstrasi tu..tu lg menjatuhkan martabat bangsa kita..cb la pk cane nk bNGUNKAN negara..negara kita skang ni lam kritikal..nk tempuh keagawtan ekonomi ni..hangpa plak sebok duk pk benda yg remeh temeh tu..esk2 bl negara dh hancur mula la nk slhkan kerajaan memerintah..walhal dr sendiri tu cm duri dlm dgg..lu pk la sendri..

  • Anonymous
     

    Semasa diilhamkan perlaksanaan PPSMI tak ada terlintas dalam fikiran Tun Dr.Mahathir dan orang Melayu lain yang BM akan tergugat,tersngkur,hilang identitinya dan pudar popularitinya jika [PPSMI] diterapkan dalam pengajaran SN dan M3 dalam BI.Pengamal dan orang Melayu itu sendiri yang tidak ada cara untuk memajukan BM lalu mencari satu kesempatan dan alasan...mansuhkan agenda PPSMI.Lantang dan berani ayam tambatan yang antara lain tokoh yang dihormati dan dikenali.Mengapa mereka-mereka ini berdiam diri semasa isu ini di ketengah dan dibahas di dewan rakyat dulu?Mengapa sekarang tunjuk belang masa Tun Dr.Mahathir jadi PM semuanya macam tikus kecil...?Adakah kita lupakan begitu sahaja kerugian kerajaan membelanjakan berjuta-juta ringgit untuk merancang melaksanakan dan membekalkan peralatan seperti komputer riba,lcd,screen,courseware dan software serta seumpamanya semata-mata untuk penerokaan ilmu yang berguna kepada orang Melayu itu sendiri...

Post a Comment

Copyright © 2009 - -Gempak Gile-® - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template